Tot ce trebuie să știți cu privire la mansarda casei

Podul, chiar dacă nu este utilizat, trebuie izolat şi ventilat, deoarece acesta reprezintă o zonă delicată. Ia în calcul amenajarea mansardei drept spaţiu locuibil. Asigură acestui loc un confort optim.mansarda_cu-suprainaltare_pereti

Este obligatorie executarea lucrărilor de izolare şi ventilare, pentru a păstra mansarda confortabilă iarna şi răcoroasă vara. Împreună vor servi la prevenirea umezelii şi mucegaiului, la crearea unei atmosfere proaspete în zilele de iarnă şi vară.

Constituie unul dintre principalii poli prin care au loc pierderi de căldură, fiind poziţionată deasupra casei. Podul protejează casa, indiferent de anotimp cu ajutorul produselor izolatoare de calitate şi al sistemelor de ventilaţie. Podul chiar dacă nu este întrebuinţat, trebuie tratat cao cameră.

Considerarea ei că spaţiu nefolositor în a fi izolat sau aerisit este un lucru greşit. Din necesarul de energie termică, prin zona acoperişului neizolat se produc disipări de căldură de 30%. Folosiţi o izolaţie optimă, întrucât acoperişul este subţire, în comparaţie cu pereţii exteriori. Izolaţia trebuie să ofere protecţie termică, fonică, împotriva incendiilor şi a apei din interior sau exterior.mansarda-dormitoareRespectaţi ordinea de aplicare a straturilor, izolarea pardoselii podului reprezintând o operaţie simplă. La o suprafaţă plană, hidroizolaţia constă în lipirea de pardoseală a unei folii din aluminiu, polietilenă, hârtie cerată sau carton bitumat, cu ajutorul adezivilor. Aceastaîmpiedică igrasia şi umiditatea să ajungă la tavanul camerei de dedesubt.

Pentru termoizolaţie se pot folosi vata minerală, polistiren extrudat, polistiren poliuretan sau expandat. Condensul se adună în crearea golurilor de aer dacă straturile nu sunt lipite strâns. Izolatorul termic trebuie aşezat între aceste elemente, dacă pardoseala podului e alcătuită din grinzi aparenţe, neacoperite. Ordinea de aplicare este inversă, pentru izolarea acoperişului pe interior.mansarda_011

Se aşează stratul de vată minerală sau polistiren sub astereală, între căpriori. Montaţi un al doilea strat de termoizolaţie peste căpriori, iar deasupra folia din aluminiu sau polietilenă cu rol de barieră de vapori şi ventilarea corectă care opreşte formarea condensului. Curenţii de aer puşi în mişcare datorită gravitaţiei nu circulă cu intensitatea necesară, în spaţiul de sub acoperiş.

Când umiditatea este ridicată, starea se poate ameliora prin montarea unui ventilator în sistemul de ventilare, care va accelera procesul de schimbare a aerului, deoarece aerul umed poate persistă şi condensă pe partea inferioară a acoperişului, provocând mucegai. Ventilează mansarda ajutând la păstrarea temperaturii şi umidităţii din pod la un nivel optim, iarna şi vara.

Iarna temperatura ideală de la mansardă este cea de afară rece şi uscată, iar vara aerul trebuie să circule, astfel încât spaţiul să fie cât mai răcoros. Podul e o zonă de tranziţie, o trecere între sălbatic şi minunat. Așadar aveți grija de mansarda locuinței voastre pentru o protecție optimă și eficientă!

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.