Sfaturi pentru cumparatorii de locuinte

Cumpararea unei case este o achizitie de mare importanta in viata majoritatii oamenilor. Cu toate acestea, mult prea multi vanzatori isi trateaza potentialii clienti cu superficialitate. In acest context persoana care-si cumpara o casa trebuie sa ia o decizie constienta, sa-si planuiasca cu atentie si sa se ocupe de problemele financiare, sa aloce suficient timp cautarii, sa-si tina emotiile sub control, sa asculte de sfatul unui profesionist.

sfaturi-pentru-cumparatorii-de-locuinte

Apelati la serviciile unui agent imobiliar care sa va reprezinte
Doar cu cativa ani in urma, exista o teama de a apela la serviciile unui agent imobiliar, fiecare cumparator preferand sa-si caute singur un imobil care sa-i satisfaca pretentiile. Astazi din ce in ce mai multi cumparatori apeleaza la serviciile unui agent imobiliar, care prin contractul incheiat cu acesta trebuie sa protejeze cumparatorul de eventualele probleme juridice ale imobilului, sa obtina pentru acesta cel mai bun pret si conditiile cele mai avantajoase. Doar apeland la un agent imobiliar cumparatorul poate fi asigurat ca obtine cele mai bune servicii de consiliere in procesul de cumparare al unui imobil.
Obtine intai finantarea
Cand un vanzator primeste o oferta de cumparare, exista doi factori primari, care sunt intotdeauna considerati imediat – Cat de mare este oferta; si daca cumparatorul are intr-adevar bani?
La urma urmei, un vanzator nu are cum sa stie cine esti sau daca poate avea incredere. In fiecare caz, un vanzator este mai dispus sa negocieze pretul si/sau alti termeni, daca disponibilitatea banilor este imediata.
Atunci cand in calitate de cumparator faci efortul de a-ti asigura finantarea inainte de a cauta locuinta, faci doua lucruri – stabilesti exact cat de mult iti permiti sa platesti pentru acea casa si te pune intr-o puternica pozitie de negociere cu toti vanzatorii de case.
Alegeti Zona
Dupa rezolvarea problemei finantarii, alegerea locatiei este urmatorul pas pe care un cumparator ar trebui sa-l ia in considerare in procesul de cumparare. Faptul ca o locuinta este frumoasa nu poate contracara faptul ca se afla intr-o zona nedorita. Cel mai rau lucru pe care il poate face un cumparator este de a se „indragosti” de o locuinta aflata intr-o zona inadecvata sau inaccesibila.

Fii realist cu privire la nevoile si dorintele tale
Nu exista nici un motiv ca o cautare sa ia mai mult de o saptamana intr-o piata normala. Dar, toata lumea a auzit despre cineva care se uita la peste 500 de case in cursul de 18 luni, folosind serviciile a 5 agentii si inainte de finalizare, a constatat ca ‘pur si simplu’ nu i se potriveste acea acasa. Acest lucru se intampla numai in cazul in care cumparatorul nu si-a stabilit dinainte ceea ce are cu adevarat nevoie, isi doreste si isi poate permite sa cumpere.
Oricine are nevoie si doreste dormitoare si bai suficiente pentru a servi familiei lor in mod corespunzator. Toata lumea are nevoie si isi doreste o bucatarie frumoasa, living confortabil, si spatii de depozitare suficiente.

Fa oferta corecta
Odata ce finantarea este asigurata, locuinta dorita este gasita, trebuie facuta o oferta. Acesta trebuie sa fie oferta corecta. Pentru a avea succes cumparator ar trebui sa asculte cu atentie de sfatul agentului imobiliar.
De regula, in cazul in care o oferta este prea mica, rezultatul este acela ca cumparatorul fie pierde casa respectiva, fie plateste pe ea o suma mai mare. De ce? Printre alti factori, o oferta scazuta pune pe vanzator in defensiva. O oferta care este prea mare poate trimite, de asemenea, un semnal gresit catre vanzator, in special atunci cand casa a fost recent pusa in vanzare. O oferta prea mare nu poate costa doar bani, vanzatorul ar putea sa fie mai putin agreabil si cu alti termeni si conditii.
Faceti o inspectie amanuntita a locuintei
Faptul ca locuinta arata bine, este intretinuta si curata nu inseamna ca nu este nevoie se verificati mai amanuntit. Apelati chiar la serviciile unui specialist, deoarece achizitia unei locuinte este una din cele mai importante achizitii din viata.
Ca o concluzie eu zica sa apelati la serviciile unui agent imobiliar care daca e profesionist isi merita comisionul!!

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.