Pereţii de gips carton sunt foarte uşor de montat! Izolare temincă şi fonică

Pentru a vă uşura munca în casă nu trebuie să ezitaţi să parcurgeţi următorii paşi. Pentru -i montăm singuri, ca nişte meşteri iscusiţi și pentru aceasta o să vă trebuiască următoarele materiale de construcţii: plăci de gips carton, glet pentru finisare, profile metalice, şuruburi autoforante pentru gips carton, vată minerală de sticlă şi bandă adezivă din fibră de sticlă.pasi-pereti-despartitori-rigipsUneltele necesare care nu trebuie să lipsească atunci când realizaţi acest lucru sunt: nivela cu bulă de aer, şurubelniţa sau maşina de găurit electrică, ruletă, drişcă, şpaclu, bandă abrazivă şi foarfeca de tăiat tabla. Nu uitaţi de mănuşi pentru a vălipsi de accidentele care sunt adesea întâlnite în asemenea cazuri.

Beneficiile folosirii pereţilor din plăci de gips carton sunt multiple şi anume: o montare rapidă, costuri mai scăzute, eficiențaizolaţiei termice şi în acelaşi timp şi a celei fonice, uşurinţa de folosit în realizarea de pereţi despărţitori şi pentru dublarea pereţilor la interiorul locuinţei dumneavoastră.

Pentru o amenajare mult mai rapidă şi mai eficientă ca în cazul pereţilor tradiţionali, realizată cu finisaje de înaltă calitate nu ezitatti să folosiţi aceste tehnici de montaj şi utilizare a tuturor echipamentelor necesare pentru a vă rezolva toate problemele legate de tehnică şi asamblare foarte importante pentru casa ta.

Izolarea fonică a pereţilor din casa ta

Izolarea fonică a pereţilor se realizează cu ajutorul plăcilor de gips carton şi a vatei minerale dintre cele două fețe, ce formează un spaţiu, care în termeni de specialitate este denumit “masă-resort-masă”, şi care este eficient în special pentru izolarea fonică a pereţilor din casă.

Izolare termică a pereţilor din casa ta

Grosimea stratului de vată minerală folosită, determină eficiența izolaţiei termice a pereţilor. Este foarte important să alegeţi un model de vată minerală care are o faţă acoperită de o folie antivapori. Aşezaţi această parte spre interiorul camerei voastre, spre fața cea mai caldă.

Rolul acestei folii este acela de a se forma o barieră pentru vaporii de apă existenţi deja în aer astfel încât aceştia să nu pătrundă în materialul izolator şi nici în perete. Acest lucru este foarte important deoarece materialul izolator umed devine conductor şi nu mai are aceeaşi eficiență ca înainte.

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.