Montaj cadă acril NILO

Cada este unul din cele mai importante obiecte sanitare dintr-o baie si s-a transformat de-a lungul timpului dintr-un element pur utilitar, intr-unul care ofera tot mai multe posibilitati de relaxare – hidromasaj, muzica la discretie si alte dotari care ne imbie sa petrecem tot mai mult timp in cada.

Pentru cei care doresc sa schimbe cada veche din fonta cu una din acril le putem spune ca fac o miscare inteligenta. Cazile de astazi sunt foarte rezistente, dar in acelasi timp foarte rezistente si durabile. Iar montajul unei astfel de cazi a devenit mult mai usor, putand fi facut chiar acasa de catre dumneavoastra.cada acrilDe aceea am decis sa va prezentam cateva puncte cheie din etapele montarii unei cazi de baie din acril cu panou demontabil. Sa purcedem la treaba. Iata de ce vom avea nevoie:

Materiale: cada de acril desigur, impreuna cu accesoriile ce vin la pachet cu ea, banda de etansare sau silicon, dibluri

Unelte: clesti, surubelnita dreapta si in cruce, cheie reglabila, boloboc, ruleta, pistol de silicon, bormasina

Etape de montaj:

1. Verificati suprafata cazii pentru eventuale zgarieturi sau defecte. Nu efectuati montajul daca observati asa ceva pentru ca puteti pierde garantia.

2. Montajul cazii are doua etape – echiparea propriu-zisa a cazii si apoi instalarea la pozitie.

3. Pentru echiparea cazii trebuie sa o intoarceti cu fata in jos pentru usurinta. Nu indepartati inca folia de protectie.

4. Incepeti prin a monta picioarele folosind numai suruburile care vin odata cu cada. Puneti picioarele la pozitie, apoi insurubati pentru a le fixa.picioare cada

5. Intoarceti cada si puneti-o pe picioare. Montati si conectati preaplinul si sifonul. Aveti grija sa folositi toate garniturile din pachet.
6. Daca ati terminat toate operatiunile de mai sus, putem trece la instalarea la pozitie a cazii.
7. Va recomandam ca sub cada, sau chiar in toata baia, sa aveti deja facuta o hidroizolatie la momentul instalarii cazii.
8. Trasati cu nivela pozitia la care vreti sa fie cada (recomandata este o inaltime de 50-60cm).
8. Asezati cada in pozitie, astfel incat sifonul sa fie in apropierea scurgerii special lasate in pardoseala. Ajustati inaltimea folosind suruburile de pe picioarele cazii pana cand sunteti pe linia trasata cu creionul. Cada trebuie sa fie orizontala asa ca verificati cu bolobocul orientarea pe ambele laturi.
11. Marcati pozitiile clemei de fixare in perete si pozitia gaurilor de fixare a picioarelor in pardoseala. Indepartati cada, dati gaurile si fixati clemele folosind dibluri. Puneti din cada si verificati orizontalitatea. Faceti eventualele ajustari necesare.
12. Dupa ce ati terminat, conectati sifonul cu scurgerea din pardoseala folosind coturi si teava PP, montate cu o panta de 1-2%. Evitati folosirea furtunelor flexibile.
13. Vreme de 5-10 minute lasati apa sa curga pentru a vedea daca nu exista scurgeri.
14. Instalati panoul demontabil de fata si, eventual, pe cel lateral.
15. Indepartati folia protectoare si aplicati pe marginea dintre cada si perete banda izolatoare sau silicon. Va recomandam cu incredere siliconul, deoarece este flexibil si poate prelua un eventual „joc” al cazii.
Acestea fiind zise montajul cazii este realizat. Daca vi se pare complicat apelati la un specialist, dar aveti grija sa respecte acesti pasi. Relaxare placuta in noua dumneavoastra cada de acril.

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.