Cum se montează un perete despărţitor?

Casele mai vechi, de tip vagon, cu camere nedecomandate, au mai multe dezavantaje, printre care dificultatea de incalzire, dar si lipsa de intimitate a locatarilor.Astfel, după achiziţionarea produselor de care au nevoie, clienţii pot programa un meşter pentru a fi efectuate măsurătorile la domiciliu, urmând ca apoi proiectul să fie pus în practică de echipă profesionistă.fata-perete-rigips-montat

Peretele obtinut este usor, iar timpul de executie este foarte scurt, fara deseurile care se obtin in mod normal la realizarea unuia masiv de zidarie. Un atu suplimentar al unui perete despartitor din gips carton este inglobarea fara probleme a instalatiilor electrice si sanitare in spatiul gol rezultat din constructie, fara a afecta protectia impotriva incendiilor si izolarea fonica. Un factor important de care trebuie tinut cont in momentul cumpararii de produse necesare construirii de pereti despartitori este ca acestea sa indeplineasca cerintele de protectie fonica, termica si rezistenta la foc, pentru a asigura durabilitate intregii lucrari.
montaj-rigips-pe-profil-perete-fata-2In cazul amenajarilor de interior problema importanta este montajul rapid si corect al peretilor despartitori din gips-carton. Pentru a da un aspect placut peretelui, muchiile verticale create in urma placarii cu rigips, se finiseaza cu coltare si glet de ipsos, iar imbinarile dintre panouri se acopera folosind banda din fibra de sticla si glet. Materialul are serie de proprietati care il recomanda la amenajarea casei, inclusiv la construirea unui perete fals de orice tip – despartitor, menit sa ascunda tevile etc.

Rigipsul este prietenos cu mediul inconjurator, scade riscul de propagare a unui incediu in locuinta, este un bun izolator fonic si termic si este rezistent.
Pentru imbracarea peretilor si peretii despartitori este indicat sa se foloseasca nivela laser, deoarece reduce timpul la jumatate pentru ca ne arata atat pe pardoseala, peretele frontal si tavan, dupa care se inseamna cu creionul si se traseaza cu sfoara inmuiata in culoare de oxid. In timpul masuratorilor trebuie avuta grija sa se tina cont de cei 13mm cat este grosimea placii de gips-carton. Dupa ce s-a fixat „CD”-ul in profilul „U”, pe perete se prind cel putin trei bride de-a lungul unui „CD”. Nu stiu daca un perete cu usi glisante de genul celui indicat de Georgeasca ar fi  pt noi.
Dacă în încăperi cu cerinţe de protecţie la incendiu se montează plafoane cu înălţimi diferite se recomandă utilizarea detaliului 5.66.01.
În zona cu decalaj, înălţimea maximă admisă este de 1,20m iar pentru siguranţa zonei verticale se va monta sistem de suspendare suplimentar. Dupa uscare se aplica doua maini de glet, se finiseaza cu smirghel, se da amorsa cu bidineaua si vopsiti cu lavabila in doua straturi.
Apoi, cu ajutorul nivelei şi riglei se marchează liniile de contur ale peretelui despărţitor pe podea şi pe plafon. Profilele UW se fixează cu ajutorul diblurilor din plastic (în cazul podelei din beton), eventual cu alte mijloace de fixare adecvate, în funcţie de tipul suportului. Se introduc profilele CW (montanţi) în profilele de ghidare UW. Capătul inferior al profilului CW se va sprijini de profilul inferior UW. Se alege distanţa dintre profile în funcţie de lăţimea plăcilor din gips-carton. La placarea cu plăcile din gips-carton Rigips cu lăţimea de 1.200 mm şi grosimea de 12,5 mm, se va începe placarea primei feţe a peretelui cu placa pe întreaga lăţime a acesteia.

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Cum se montează un perete despărţitor?

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.