Cum se monteaza tabla Lindab

Tabla Lindab se poate monta direct pe un acoperis compact sau pe retea formata din scânduri de reazem, dispuse orizontal si contra-sipci vertical. Pe un acoperis simplu montajul tablei Lindab se face usor. Dificultati veti intampina la invelitorile burlanelor sau diverse cotituri, care necesita abilitati de tinichigerie.

Atentie, insa! Folositi manusi de protectie la amenajarea profilelor si purtati incaltaminte cu talpa aderenta când va urcati pe acoperis.TM 6_700x400px

Pentru a va putea apuca de treaba, aveti nevoie de o masa dreptunghiulara, plata, care sa ofere spatiu de manevrare, foarfece cu taiere pe stanga si dreapta, sau circular electric, pentru ajustarea placilor de tabla si elemente de fixare Lindab, a placilor, bormasina cu viteza, ruleta si mastic butilic. Pentru montarea Lindab se folosesc trei tipuri de suruburi autoforante:

• surubul V153 se foloseste la fixarea in lungul imbinarii.

• surubul Unifast M se foloseste la fixarea tabla-tabla, de ex: suprapuneri.

• surubul Unifast L se foloseste pentru fixarea tabla-lemn.

Montajul primului panou

Primul panou se monteaza la frontonul din dreapta sau stânga al acoperisului si trebuie sa aiba dimensiunea ultimului panou care va fi montat in frontonul din stânga. Deschideti faltul cu placa de faltuit BTSRP astfel incât muchia de agatare sa lase un rost de 5 mm in interiorul faltului. Asezati primul panou pe acoperis.

Aliniati-l la muchia sortului de streasina si la marginea frontonului. Fixati primul panou in zona stresinii cu un surub V153, pentru a permite ajustarea pozitiei. Intoarceti panoul cu partea vopsita in jos si faceti o muchie dreapta.

Montati sortul de streasina pe marginea asterelei, incât picuratorul sa depaseasca marginea interioara a jgheabului. Aliniati tronsoanele pe lungimea stresinii, apoi fixati sortul cu holzsuruburi in zigzag la o distanta de 300 mm unul de celalalt. Instalati folia anticondens peste sortul de streasina la maximum 10 mm fata de muchia acestuia.lindab montare

Pregatirea doliei

Asezati dolia pe suport si marcati intersectia cu sortul de streasina. Adaugati 25 mm de la marcaj pentru a putea plia dolia peste sortul de streasina. Indoiti agrafele in exterior, transformandu-le in puncte de fixare ale doliei. Asezati dolia la pozitie si fixati-o cu suruburi V153. Pliati dolia peste sortul de streasina. Fixati profilele de agatare C2SRP si agrafele pe dolie prin inchiderea rebordului doliei. Folositi un ciocan din plastic, apoi taiati cu foarfeci de mana si indepartati excesul de material.

Montajul celorlalte panouri in zona doliei

Pozitionati al doilea panou peste panoul montat anterior si imbinati-le prin presare usoara. Presati marginea celui de-al doilea panou pe toata lungimea, folosind ciocanul de plastic si o bucata de lemn.

Fixati suruburi V153 in gaurile ovalizate la distanta de 600 mm, din streasina pâna la coama, apoi intoarceti panoul cu partea vopsita in jos. Folositi un ciocan din plastic pentru a realiza o muchie dreapta.

Fixati latura panoului SRP Click pozitionat la marginea frontonului cu agrafe de tabla dispuse la 600 mm, pe toata lungimea acestuia. Puneti profilele de agatare C2SRP de-a lungul laturilor doliei. Confectionati agrafe de fixare dintr-o banda de tabla. Dispuneti agrafele la interval de 300 mm de-a lungul doliei. Apoi lasati 25 mm pentru faltul de agatare in dolie pentru urmatorul panou si repetati actiunile pana la finalizarea proiectului.

Racordul la lucarna

Pozitionati dolia prelucrata astfel incât partea de jos sa poata fi faltuita peste streasina lucarnei, iar partea de sus sa se imbine cu dolia de pe celalalt versant al lucarnei. Asigurati-va ca aveti o suprapunere de minim 100mm intre panourile SRP Click montate la coltul doliei. Decupati zona suprapusa a profilului SRP Click si desfaceti putin panoul de la partea de sus pentru a usura clipsarea.

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.