Cand visãm sã ne renovãm bucãtãria, ne imaginãm imediat mobilierul, care prin prezenþa sa influenþeazã finisajele si accesoriile, insa este bine sa tinem cont de cateva detalii.
Pentru ca in bucataria gradul de umiditate este mai ridicat decat in alte camere este recomandat sa eviti mobilierul din lemn netratat chimic.
Mobila de bucatarie in nuante de albastru este binevenita in orice bucatarie moderna, cu un aer maritim. Pentru a experimenta cu adevarat magia griului in bucatarie opteaza pentru finisaje structurate si modele minimaliste si elegante.
Culorile tari precum portocaliul sau movul trebuie folosite cu moderatie si intr-un echilibru perfect cu restul obiectelor din incapere.
Mobilierul inchis la culoare da nota de eleganta bucatariei insa acesta nu este recomandat pentru bucatarie cu dimensiuni reduse. Este bine sa ai in vedere acest aspect pentru a te asigura ca masa de bucatarie nu va face nota discordanta cu restul amenajarii.
Culorile sunt albul varului (dat peste caramidã) , culoarea caldã a lemnului, dar poþi sã optezi pentru draperii verzi din bumbac sau in, plante în ghivechi, covoraºe vesele în stil tradiþional (pe care sã le asortezi cu draperiile) si , foarte importantã este si alegerea gresiei. Alt material, altã culoare, alt stil, dar chiar si asa trebuie sã se încadreze în restul elementelor din bucãtãrie.
De asemenea, având în vedere cã perdelele din bucãtãrie se murdãresc mai usor si trebuie spãlate mai des, este indicat sã optati pentru materiale rezistente la aburi si la umiditate. Astfel de perdele sunt cele din bumbac, bumbac cu poliester sau amestec de poliester cu vâscozã.
Categorii
Articole recente
Pagini
Comentarii recente