Cum repar peretii de compartimentare?

Cu timpul, pot sa apara fisuri, mai mari sau mai mici, in peretii de compartimentare. Acestea sunt cauzate de tasari ale fundatiei, de intretinerea necorespunzatoare sau diferite cauze mecanice. Repararea acestor fisuri nu este complicata, dar trebuie sa fii pregatit inainte de a incepe lucrarea.Cum-pregatim-peretii-pentru-o-zugraveala-de-calitatePoti repara peretii de compartimentare inainte de a executa zugraveala sau poti face o reparatie locala, apoi sa zugravesti local. In cazul reparatiei locale trebuie sa ai grija sa zugravesti peretele in aceeasi nuanta.

Materiale necesare:
Un sac de ciment
Un sac de nisip AdePlast
Un sac de ipsos Ceresit

Unelte necesare:
Creion, metru, cutter
Spaclu, mistrie, cancioc
Manusi
Galeata

Repararea crapaturilor fine
Primul pas in repararea crapaturilor fine este largirea acestora pentru ca mortarul de umplutura sa adere la suprafata peretelui. Curata crapaturile de praf prin suflare cu aer sau spalare cu apa. Umple crapaturile cu mortar, cu ajutorul unui spaclu, avand grija sa umpli bine spatiile. Mortarul introdus in crapaturi trebuie sa depaseasca nivelul peretelui pentru a asigura o buna prindere la suprafata peretelui.
Lasa suprafata reparata sa se usuce aproximativ 24 ore, apoi aplica amorsa si zugraveste.

Repararea golurilor din peretii de compartimentare
Curata praful si molozul din jurul gaurii, acestea impiedica aderenta dintre mortarul de umplutura si perete. Scobeste sub gaura astfel incat sa creezi un pat pentru materialul pe care il pui in lucrare. Poti folosi o unealta din metal.
Umezeste marginile golului, apoi pune in lucrare materialul de umplutura, fie prin turnare beton (caz in care trebuie realizat un cofraj), fie prin umplerea golului cu caramizi. Indreapta suprafata peretelui, apoi lasa zona reparata sa se usuce pentru 24 ore.
Aplica o amorsa si zugraveste local.Pereti compartimentareRepararea colturilor la pereti de compartimentare
Masoara lungimea zonei degradate. Foloseste un lemn de lungime mai mare decat lungimea zonei degradate si fixeaza-l de perete, pe una dintre parti, astfel incat sa depaseasca zona care va fi reparata – bucata de lemn va fi folosita pe post de extensie a peretelui.
Indeparteaza tencuiala si netezeste gaura pentru a mari aderenta mortarului de umplutura. Umple gaura cu mortar si lasa sa se usuce.
Dupa ce aceasta parte s-a uscat poti trece la repararea celeilalte parti a peretelui. Muta bucata de lemn si reia operatiunile.
Dupa ce reparatia s-a uscat complet, netezeste suprafata peretelui.

La inceput repararea peretilor de compartimentare poate sa para dificila, dar daca il repari cu atentie si pricepere vi obtine rezultate bune si nu va fi nevoie sa revii asupra reparatiei pentru o perioada lunga de timp.

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.