Cum montăm piatra naturală

Ecologia și durabilitatea se împletesc foarte bine, într-o casă, prin piatra naturală un material veritabil, care este destul de greu de întreţinut. Menţinerea şi întreţinerea durabilităţi nu se face în mod automat, ci prin impermeabilizarea corectă a pietrelor naturale, pentru a nu o pata şi a nu dăuna suprafeţele sale, ce trebuiesc păstrate în timp.piatra-naturala-decorativa Impermeabilizarea şi curăţarea se realizează după ce aţi chituit rosturile, apoi o să trebuiască să folosiţi o soluţie de curăţare şi inlăture de resturi. Următorul pas este folosirea unui impermeabilizant, cu produse indicate pentru diferite tipuri de piatră naturală. LTP Mattstone este un impermeabilizant puternic adecvat pentru pardoseli şi pereţi.

El oferă un finisaj cu o schimbare minimă a caracterului suprafeţei de travertin, gresie, teracotă, ardezie, marmură mată şi o rezistenţă împotriva petelor de cafea, vin etc. LTP MPG Sealer este o soluţie de protecţie, bazată pe impregnare în material, un tratament incolor cu o formula specială pentru folosirea pe placi lustruite, ideal pentru utilizare pe granit, limestone, marmură lustruită, ardezie, care protejează împotriva apei, uleiurilor şi unsorilor.

Pentru curăţare, ştergeţi petele folosind produse cu un Ph pe diferite tipuri de piatră. Chiar înainte de a aplica chitul se curată rosturile, excesul se îndepărtează folosind un burete cu apă, care se va clăti. Travertinul şi gresia pot eroda chitul dintre rosturi, făcând curăţarea şi întreținerea dificilă, iar soluţiile acide pot mătui piatra naturală ca marmura.

Dacă folosiţi zilnic soluţii acide pentru curăţarea suprafeţelor pietrelor naturale, pigmentul colorant din amestecul de chit poate fi permanent deteriorat. Unele dintre pietre trebuie să aibă un finisaj mat după tratament, pentru ca orice exces rămas pe suprafaţă ar putea forma un lac lucios inestetic, sau oxida.

Pot fi aplicate straturi adiţionale pentru intensificarea culorii, în cazul suprafeţelor absorbante. Folositi și LTP Waxwash pentru pardoseli şi LTP Stonewash pentru pereţi. Majoritatea pietrelor naturale sunt uşor de întreţinut cu un impermeabilizant de calitate şi o întreţinere periodică.
Spor la treaba!

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.