Cum alegem materialul de zidărie potrivit pentru casă?

Cu totii am visat mereu la casuta a noastra, cu putina verdeata, cu suficient spatiu in interior pentru a ne amenaja , casa perfecta.
Cantitatea de cofraj se poate reduce insa si la sistemul structural in cadre de beton armat, prin turnarea betonului dupa montarea zidariei, astfel se poate face economie de 2 fete cofrate pe stalp la stalpii inglobati in zidarie.zidarie materialeEste interzisa turnarea betonului prin cadere de la inaltimi mai mari de 1,5 m. Daca turnarea nu se face cu pompa de beton, trebuie create ferestre in cofraj pentru introducerea furtunului cat mai aproape de pozitia de turnare. Material preparat din ciment, agregate (nisip si pietris), apa si aditivi (in special in cazul betonului preparat la statie).
Caramida se zideste cu multibat, care solicita si nisip cernut si grosimea stratului suport gros de 5-6 mm, in schimb pentru BCA, exista adeziv pentru BCA care nu necesita nisip, se prepara ca adezivul pentru gresie sau faianta si se aplica in strat de 2-3 mm.
Dupa constructia casei si cand urmeaza sa se decupeze din pereti pentru instalarea instalatiei electrice, caramida se sparge foarte urat, in schimb BCA-ul foarte usor si cu mai putina mizerie

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.