Recompartimentari apartamente

apartament-2-camere

Este bine stiut faptul că majoritatea apartamentelor construite in perioada comunista si nu numai, nu conferă un spatiu generos. Proprietarii acestor locuinte aleg varianta modificării încaperilor prin extinderi si, de regula prin desfiintarea unor pereti. Pentru a putea face acest lucru si pentru a nu pune în pericol vietile celorlalti locatari, sunteti nevoiti sa urmati caile legale pentru obtinerea Autorizatiei de Construire.

Deci, aici va vin in ajutor. Un inginer structurist, care prin natura meseriei prestate, va poate confirma/ infirma informativ posibilitatea de a va reconfigura spatiul locuintei d-voastra, iar dupa ce aveti aceasta confirmare trebuie sa gasiti un architect cu drept de semnatura care sa intocmeasca releveul si propunerea de amenajare a apartamentului.


Primul pas este acela de a obtine Certificatul de Urbanism pentru care aveti nevoie de:

  • Cerere tip, completată si semnată;
  • Copie a actului de proprietate, si carte de identitate proprietar;
  • Releveu apartament în dublu exemplar – pentru modificări interioare;
  • Extras de Carte Funciară – numai pentru Certificat de Urbanism necesar operaţiunilor notariale;
  • Planuri cadastrale 1:500 si 1:2000.

Al doilea pas e sa obtineti avizele cerute in Certificatul de Urbanism eliberat, acestea pot diferentia de la caz la caz, in functie de amplasamentul apartamentului dumneavoastra. In toate cazurile, veti avea nevoie de o Expertiza Tehnica care sa ateste ca modificarile care le doriti, nu pun in pericol stabilitatea locala si generala a constructiei.

Desi nu aveti nevoie decat de un certificat de urbanism si de o autorizatie de construire, birocratia pune bete-n roate multor doritori ce vor sa faca unele schimbari în apartament. În mod normal, aceste acte le puteti obtine în termen de trei luni, însa, în multe cazuri, in totdeauna este depasit.

Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ma contactati!

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.