Amenajarea gradinii sau terasei

Symmetrica-gradina-01-web

Ca element de design exterior, pavajul reprezintă un element-cheie în amenajarea armonioasă a grădinii sau spaţiilor din jurul unei case, a teraselor, a parcurilor şi pieţelor publice.

Amenajate cu stil, aleile, trotuarele sau căile de acces au rolul de a pune în valoare spaţiul exterior şi de a-i conferi o notă de eleganţă.

Alegerea unui pavaj va ţine cont de factorul estetic, dar şi de cel funcţional. De aceea, în funcţie de destinaţa fiecărei zone,  „covorul” pe care vom păşi va avea anumite caracteristici specifice.

Dacă vorbim despre zonele de acces auto (căi de acces, locuri de parcare, spaţii comerciale), atunci vom opta pentru un pavaj destinat traficului auto, rezistent la uzură, la presiunea şi la sarcina mai grea preluată de respectiva suprafaţă. Pentru suprafeţele destinate doar traficului pietonal, alegem tipul de pavaj în funcţie de ambient, stil arhitectural şi gust personal.

Aici, pentru a găsi pavajul potrivit, este bine să avem posibilitatea de a vizualiza mai multe stiluri de amenajări cu o gamă variată de pavaje, de unde să alegem ceea ce se îmbină armonios cu grădina sau curtea noastră.

Şi cum, de regulă, cataloagele şi revistele pot să încânte ochiul uman, dar şi să-l inducă în eroare, argumentul decisiv în hotărârea finală vine odată cu verificarea în practică, pe teren.

Symmetrica-gradina-03-webDe la pavaje cu aspect inedit, asemănător piaţetelor romane, până la pavaje ecologice înierbate, foarte practice pentru zonele supuse traficului exista surse de inspiratie.

Un pavaj superior calitativ este cel care îşi păstrează forma, suprafaţa şi culorile în timp, chiar şi după traversarea mai multor ierni grele.


Symm-pavele-inierbate-web

Pavajul Symm 22 Green  a fost conceput  pentru realizarea unor suprafeţe înierbate, cu aspect decorativ deosebit.

Acest sistem poate fi realizat pe spaţii unde se doreşte păstrarea unei zone verzi, dar circulabile pietonal şi auto, în orice condiţii de vreme.

Pavimentul obţinut permite drenarea apelor prin golurile existente, lucru ce uşurează exploatarea şi scade costurile de execuţie prin eliminarea rigolelor sau a gurilor de scurgere.

Recomandat pentru parcări, alei carosabile, taluzuri înierbate.


symm_23-web

Pavajul Symm 23 Romb – Această formă permite obţinerea de efecte surprinzătoare, de spaţialitate. În combinaţii de 2-3 culori se pot amenaja curţi, terase, pieţe, alei pietonale.


symm_20-web

Pavajul Symm 20 Rondo – Un pavaj deosebit, clasic, cu forme rotunjite, alcătuit din 5 dimensiuni. Produs şi montat în nuanţe calde crează o atmosferă de linişte şi relaxare. Recomandat pentru terase exterioare, alei, în jurul fântânilor arteziene.

Comments

comments

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.