Arhitectura: Casa cu vedere spre lac

casa1

Studioul de arhitectura 2by4-architects a proiectat aceasta casa de vacanta unica prin arhitectura sa inedita, ce le permite beneficiarilor o comuniune libera cu natura.

Situata in apropierea lacului “Loosdrechtse Plas”, din nordul Olandei, aceasta casa de vacanta a fost construita pe o insulita de aproximativ 100 de metri. Conceptul care a stat la baza constructiei a fost acela de locuinta care sa permita interactiunea cu mediul exterior si invers. De exemplu, una dintre fatadele din sticla poate fi complet deschisa (trasa), iar terasa din lemn devine astfel parte a interiorului. Apoi, fatada din lemn de culoare inchisa poate fi pliata, devenind un alement abstract ce pare sa pluteasca deasupra lacului. Un alt aspect inedit este dat de faptul ca proprietarii pot avea acces la apa direct din living.

Desi ocupa o suprafata foarte mica, locuinta contine toate functiunile necesare: zona de relaxare, bucatarie, dulapuri pentru depozitare, cabina de dus, toaleta, toate integrate intr-un perete dublu. Semineul (de fapt, o mica soba), agatat de tavan, contribuie la crearea/schimbarea atmosferei deoarece poate fi rotit: iarna, spre zona de dormit, vara, catre terasa.

Orientarea casei este in stransa legatura cu rasaritul si apusul soarelui. Dimineata, razele soarelui lumineaza fatada de est, iar seara, lumina calda a apusului de soare ajunge spre fatada de vest, anuntand sfarsitul zilei.casa2 casa3 casa4 casa5 casa6 casa7 casa8

Comments

comments

ing. structurist Roxana Bertea

About ing. structurist Roxana Bertea

inginer structurist Roxana Bertea
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.